CSOPORTOK
Mozgás- és táncterápia

A pszichodinamikus mozgás-és táncterápia egy olyan nonverbális módszer, mely a Pszichoterápiás Tanács által elfogadott és akkreditált.
A táncterápia gyökerei a modern tánc 20. századi kialakulásához nyúlnak vissza. Ekkoriban egyre nagyobbá vált az igény a mozgáson keresztüli szabad és kreatív önkifejezésre, megjelentek az improvizációs műhelyek. Elkezdték újra felfedezni a tánc és a mozgás ősi gyógyító erejét, a benne rejlő terápiás lehetőségeket.
A spontán, szabad mozgás hozzájárul az érzelmi, kognitív és testi integráció megteremtéséhez, a belső egyensúly kialakításához. Felszabadító hatással bír. A mozgásban a test újfajta átélése, bemozdítása és megtapasztalása segíti az egészségesebb testkép kialakulását, az élettörténet újfajta megélését.

A csoportokon dolgozunk az érintés gyógyító és korrekciós hatásaival, de nem kötelezően, és mindez szigorú és biztonságos keretek között történik. Bizonyos gyakorlatokhoz használunk zenét is. A részvételhez semmilyen mozgásos vagy táncos előképzettség, tapasztalat, fittség nem szükséges!
A csoportok tapasztalatai és élményei a terápia ideje alatt, és még sok évvel később is folyamatosan hozzáadnak a mindennapokhoz egyéni szinten és a másokkal való kapcsolataink során egyaránt. Egy örökre beépülő új látás- és érzékelési módot nyújt, mely mélyebb és tartósabb változást hozhat mind a problémákkal, mind pedig az új, örömteli helyzetekkel kapcsolatban is.
Javasolható megelőző, önismereti – személyiségfejlesztő és terápiás céllal is (például: érzelmi és szorongásos problémák, kapcsolati nehézségek, pszichoszomatikus- és személyiségzavarok esetén).