SAJÓ MÓNIKA
tanácsadó szakpszichológus, katasztrófa- és kríziskezelő szakpszichológus, fókusztréner

Pszichológusként hiszem, hogy a mindennapokban is fontos figyelnünk érzéseinkre, testi jelzéseinkre. Meg kell adni önmagunknak azt a lehetőséget, hogy időnként megálljunk és elgondolkodjunk önmagunkról és helyünkről a világban, és ha szükségét érezzük mindezt egy külső személy segítségével.

Munkám során nap, mint nap foglalkozom olyan fiatalokkal és felnőttekkel, akik kríziseken mennek keresztül, legyen ez akár maga a serdülőkor, egy kapcsolatban való elköteleződés, munkahelyváltás, gyermekvállalás vagy éppen egy közeli hozzátartozó elvesztése.
Életünk során mindannyiunkat folyamatosan különböző ingerek, impulzusok, változások érnek, amelyek közül vannak olyanok, amelyek bizonyos okokból kifolyólag érzelmileg jobban megérintenek minket, a megszokott megküzdési módjaink nem olyan hatékonysággal működnek, mint korábban. Ezekből a krízishelyzetekből is ki lehet jönni gazdagabban, tapasztaltabban, mindeközben egy új, stabilabb belső egyensúlyt létrehozva. Ebben a belső folyamatban tudok kísérőként segíteni a hozzám fordulóknak. Kísérőként, mert hiszem, hogy mindenkinek az általa megfogalmazott célok eléréséhez a saját útján kell végigmennie, amiben mi segítőszakemberek kísérők lehetünk, nem pedig vezetők.

További szakembereink